Ticari Davalar İflas Yeniden Yapılandırma
Ticari Davalar
Ticari davalar, taraflar arasındaki ticari ilişkiden doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde kullanılan yollardan biridir. Ticari ilişkiler her zaman olumlu bir şekilde sonuçlanmayabilir. Gerek ticari hayat gerekse finansal veyahut kişisel sebeplerden dolayı, ticari bir ilişkinin tarafları süreç içinde uyuşmazlık yaşayabilirler. Bu sebeple taraflar arasındaki görüşmelerin sıkışması ve sonuç alınamaz hale gelmesi durumunda uyuşmazlığın çözümü için dava açılması yoluna gidilebilir.
Bu süreci başarıyla sonuçlandırmak ve alacağınızı borçludan tahsil edebilmek için birçok yol vardır, bunlara icra takibi, iflas takibi, konkordato ve yeniden yapılanma süreci dahil olduğu gibi doğrudan ilgili mahkemede uyuşmazlığın çözülmesine yönelik dava açılabilir.
Türkiye'de ticari davaların usulü ve esası hakkında iki ana düzenleme mevcuttur:
- 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6100&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5)
- 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6102&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5)
Doğrudan mahkemeye başvurmadan önce, mevzuat gereği zorunlu kılınan alternatif çözüm yöntemlerine başvurmak gerekebilir. Örneğin, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Madde 5/A kapsamındaki hallerde taraflar doğrudan mahkemeye başvurmadan önce arabuluculuya uyuşmazlığın çözümü için başvurmaları gerekmektedir. Bu ihtimalde, taraflar öncelikle arabulucuya başvurmalıdır, aksi halde mahkeme tarafların kendilerine yapmış olduğu başvuruyu reddedecektir.
Antroya B2B ticari alacak takipleri, iflas, yeniden yapılandırma ve konkordato süreçlerinde hızlı, profesyonel ve etkin çözümler sunmaktadır. Hukuk kadromuz Ticari davalar konusunda son derece tecrübelidir ve bu alanda uzmanlaşmıştır. Hukuk birimimize göz atmak için, https://antroya.com.tr/ekibimiz/ adresini ziyaret edebilirsiniz.